MENIU

Învinsă în alegeri, Hillary Clinton are cu un milion de voturi mai mult decât Trump

<p>Hillary Clinton </p>

Hillary Clinton a pierdut alegerile în colegiul electoral, dar a câștigat lejer votul popular din SUA, arată statisticile oficiale citate de Politico.com. 

Candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA îl conduce pe Donald Trump, președintele ales, cu peste un milion de voturi.

În prezent, Clinton a adunat 61,963,234 de voturi, în vreme ce Trump doar 60,961,185, iar diferența ar putea crește pe măsură ce sunt numărate toate voturile din statele favorabile democraților.

În prezent, voturile mai sunt contabilizate în California, Utah și Washington. În Michigan, rezultatul e încă prea strâns, iar câștigătorul nu este cunoscut.

Câștigătorul alegerilor, Donald Trump, a obţinut cel puţin 290 de mari electori, în timp ce Hillary Clinton a obţinut 232.

Situația i-a făcut pe unii democrați și comentatori să ceară iarăși reforma sistemului electoral, care presupune că președintele este ales de electorii alocați fiecărui stat în parte, și nu în mod direct, de votul popular. Sistemul oferă o voce mai importantă statelor mici și puțin populate și asigură că statele mari precum New York sau California nu dictează rezultatul alegerilor.

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA Hillary Clinton California Donald Trump