MENIU

Petro Poroseko: Putin nu va obține nimic de la Ucraina, nici măcar un petic de teritoriu!

Vladimir Putin "nu va obţine nimic" de la Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Petro Poroşenko într-un interviu publicat miercuri de ziarul elveţian Neue Zürcher Zeitung.

"Nu-i voi da nicio posibilitate lui Putin să ne ia vreun petic din teritoriul Ucrainei", a declarat preşedintele ucrainean, prezent la lucrările Forumului Economic de la Davos. În opinia sa, "linia frontului pentru apărarea libertăţăii şi democraţiei se află în Ucraina". Confruntările armate sângeroase între separatişti şi armata naţională ucraineană continuau în estul ţării, care a pierdut în martie provincia autonomă Crimeea, anexată de către Rusia.

 Preşedintele ucrainean a mai declarat că şi-a reînarmat puternic ţara în aceste ultime luni. "Începând din august şi până în ianuarie, am construit o armată foarte puternică. Peste 1.000 de tancuri şi vehicule blindate au fost livrate. În iunie nu mai aveam armată. Acum avem o armată", a subliniat el. Politica apărării costă în prezent Ucraina 6,5 milioane de dolari pe zi, ceea ce explică urgenţa unui ajutor internaţional, a subliniat Poroşenko. Întrebat care sunt nevoile financiare ale ţării sale, şeful statului ucrainean a răspus că aşteaptă încheierea misiunii FMI la Kiev, pe 29 ianuarie. "În acel moment vom putea calcula suma necesară pentru finanţarea reformelor ţării", a apreciat el.

 Mai multe pe Mediafax