MENIU

Peste 400 de civili din zona Kiev au fost uciși de ruși de la debutul invaziei din Ucraina

Peste 400 de civili au fost uciși, în zona Kiev, de la debutul invaziei ruse în Ucraina. „În prezent, se știe deja că peste 400 de civili au fost uciși pe teritoriul regiunii Kiev. Dar acest număr va crește din ce în ce mai mult”, a declarat consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Gerașcenko.

Potrivit lui Gerașcenko, sunt deja cunoscute numele șefilor unităților militare rusești la nivelul batalioanelor și companiilor, care se aflau pe teritoriul Bucha, Gostomel și Irpen. „Ofițerii noștri de informații au preluat aceste date și sunt cunoscuți de procurorii care vor conduce acest dosar și se vor asigura că niciun ticălos nu scapă justiției. Este clar că toți acești criminali de război știu despre crimele lor, știu că sunt cunoscuți. Și înțelegem că probabil vor rămâne întotdeauna în Federația Rusă și nu vor călători în afara ei, dar dacă o părăsesc, atunci mecanismele Interpol vor funcționa pentru a-i căuta”, a spus Gerașcenko.

În plus, a remarcat el, acum în rețelele de socializare există multe inițiative și apeluri „pentru a crea un Mossad ucrainean, care să găsească și să distrugă acele persoane care sunt implicate în uciderea civililor, în tortura lor”.

Consilierul ministrului a adăugat că întreaga lume a fost lovită de tragedia din orașul Bucea, în care „au fost împușcați chiar pe stradă, din blindate, ucraineni de rând, care erau civili care nu reprezentau nicio amenințare pentru ocupanții ruși. "

„Pe străzile din Bucea au fost găsite 28 de cadavre ale morților după eliberare. În plus, în orașul Buca, în tabăra de copii „Gloșul”, au fost găsite 5 cadavre de ucraineni morți, care au fost torturați în subsol de către forţelor speciale ale uneia dintre unităţile militare ruse. Patru dintre ei au fost legaţi cu mâinile la spate... Au fost torturaţi. Unul dintre ei a avut capul zdrobit cu o lovitură de la patul unei puşti. Ceilalţi au fost împuşcaţi", a subliniat Geraşcenko.

Consilierul ministrului a remarcat că Bucea a fost vizitat de un grup de jurnalişti internaţionali, care includea aproximativ 70 de entități mass-media străine.

În satul Motyzhin, regiunea Kiev, a fost găsit un loc de ucidere în masă a cetățenilor Ucrainei. "Familia șefului satului Motyzhin Olga Sukhnenko a fost ucisă. Soțul ei a fost ucis, fiul ei a fost ucis. Și încă nu o găsim pe fiica ei. Lângă cadavrele lor se aflau cadavrele a încă trei ucraineni, inclusiv unul dintre luptătorii Apărării Teritoriale. " - a spus Gherașcenko.

În plus, a subliniat el, la Gostomel cu o zi înainte, au fost găsite 11 cadavre de civili morți în clădirea unuia dintre spațiile de agrement. Au fost uciși de invadatorii ruși.

El a mai menționat că, cu o zi înainte , în orașul Borodyanka, au început lucrările de analiză a molozului blocurilor de apartamente, care au fost lovite de aeronavele rusești la începutul lunii martie.

„Un pilot rus a primit un ordin militar criminal de a arunca bombe asupra unui oraș pașnic ucrainean. Drept urmare, aproximativ 10 case au fost prăbușite. Ucrainenii au rămas sub dărâmăturile lor. Câțiva au murit imediat, iar alții a decedat după zile întregi, sau posibil săptămâni, sub mormanele de beton. Fără apă, fără mâncare, în întuneric total", a spus Gerashchenko.

El a mai spus că la două adrese, sub ruine, au fost deja găsite cadavrele a patru oameni.

"Potrivit șefului satului Borodyansky, aproximativ 200 de locuitori sunt dați dispăruți în prezent. Și înțelegem că mulți dintre ei au dispărut deja pentru totdeauna", a declarat consilierul ministrului.

Gherașcenko a mai menționat că a fost creat un proiect de voluntariat „Dobrobati”, prin care toată lumea poate ajuta, împreună cu salvatorii, să curețe rapid ruinele din orașe, în special din Borodyanka.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident