MENIU

Peste 4.000 de migranți au tranzitat, duminică, Croația

Un număr de 4.273 de migranți și refugiați au sosit, duminică, în Croația și și-au continuat drumul către Europa de Vest, astfel că nici un migrant nu se mai afla duminică seara în centrul de primire de la Slavonski Brod, relatează luni agenția Hina.

De la jumătatea lunii septembrie, Croația a fost tranzitată în total de 473.736 de migranți și refugiați care și-au părăsit țara din cauza sărăciei și a războiului din Orientul Mijlociu, Asia și Africa.

Ministerul croat de Interne estima, duminică, pe site-ul său că se așteaptă ca afluxul de migranți și refugiați dinspre Serbia către Croația să continue.

 

Peste 4.600 de migranți, salvați în trei zile între Libia și Italia

 

 

Peste 4.600 de migranți au fost salvați în Marea Mediterană, în largul coastelor libiene, de joi până sâmbătă, a anunțat centrul operațional al Gărzii de coastă italiene la Roma.

Doar sâmbătă, nouă operațiuni coordonate de acest centru au permis primirea a 1.123 de migranți ale căror șapte bărci pneumatice și două vase pluteau în derivă.

O mare calmă a permis în ultimele zile o accelerare a plecărilor din Libia spre coastele italiene cele mai apropiate.

Mai multe nave ale gărzii de coastă și marinei italiene, precum și nava militară germană Berlin, angajată în dispozitivul Eunavfor Med, au luat parte la aceste operațiuni de salvare.

În portul sicilian Catania, o navă militară italiană a debarcat sâmbătă 301 migranți, alți 800 fiind așteptați duminică în portul Reggio de Calabria.

Migranţi care încercau să treacă ilegal graniţa, prinşi la Arad

 
Mai multe articole despre:
refugiaţi Croaţia migranţi Slavonski Brod