MENIU

Personaj controversat, numit de Kremlin noul AMBASADOR la Washington. Cine e Anatoly Antonov

Anatoly Antonov

Kremlinul a anunţat, luni, că Anatoly Antonov este propunerea lui Vladimir Putin pentru funcţia de ambasador al Rusiei la Washington, anunţă ABCNews. El îl va înlocui pe Sergey Kislyak, care a fost timp de 9 ani ambasadorul Rusiei în Statele Unite. Anatoly Antonov este fost ministru adjunct al Apărării, sancţionat de Uniunea Europeană pentru rolul său în anexarea Crimeei de către Rusia în anul 2014.

Anatoly Antonov vine la Washington cu reputaţia unui negociator dur. El este cel mai bine cunoscut oficialilor americani din perioada negocierilor dintre Rusia şi administratia Obama, din anul 2009, în urma cărora s-a încheiat un tratat care reînnoia angajamentul Moscovei şi al Washingtonului de a-şi reduce arsenalele nucleare, scrie Hotnews.ro. 

Noul ambasador al Rusiei la Washington are 62 de ani, este diplomat de cariera şi a fost, până la numirea în această funcţie, ministru adjunct de Externe al Rusiei. Anterior, în perioada 2011 şi 2016, el a servit ca viceministru al Apărării - mandatul său a coincis cu momentul anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, scrie Reuters.

Uniunea Europeană l-a inclus în urmă cu doi ani pe lista oficialilor ruşi vizaţi de sancţiuni, din cauza implicării sale în desfăşurarea de trupe ruse în Ucraina.