MENIU

Pentagon: Rusia a pierdut 80.000 de militari și nu a atins niciunul dintre obiectivele din Ucraina

Foto arhivă Profimedia

Forțele armate ruse au pierdut între 70.000 și 80.000 de morți și răniți în timpul invaziei Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de secretarul adjunct al Apărării al SUA pentru Afaceri Politice, Colin Kahl, relatează CNN.

Forțele armate ruse au pierdut între 70.000 și 80.000 de morți și răniți în timpul invaziei Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de secretarul adjunct al Apărării al SUA pentru Afaceri Politice, Colin Kahl, relatează CNN.

„Cred că este sigur să presupunem că rușii au pierdut probabil 70 sau 80.000 de oameni în mai puțin de șase luni. Acum este o combinație de uciși în acțiune și răniți în acțiune, acest număr poate fi puțin mai mic, puțin mai mare, dar cred că aceasta este o valoare aproximativă ”, a spus Kahl.

Acesta este un număr semnificativ, a spus Kahl, având în vedere că Rusia „nu a atins niciunul dintre obiectivele lui Vladimir Putin” de când a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

„Moralul ucrainenilor și voința lor de a lupta nu sunt puse la îndoială și cred că sunt mult mai mult decât media pregătiți să lupte de partea Rusiei, așa că cred că acest lucru le oferă ucrainenilor un avantaj semnificativ”, a spus Kahl.

În iulie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că  trupele ruse au pierdut 40.000 de oameni de la invazie. Câteva zeci de mii de soldați au fost „infirmi”. În același timp,  directorul CIA, William Burns , a anunțat că 15.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina și că încă aproximativ 45.000 de soldați ar putea fi răniți. 

La mijlocul lunii iulie, șeful Statului Major al Apărării Britanice, Tony Radakin , a raportat 50.000 de militari ruși morți sau răniți. 

Până pe 8 august, BBC a putut confirma datele a 5424 de soldați și ofițeri morți pe baza informațiilor din cimitirele regionale. Dintre aceștia, cel puțin 257 sunt ofițeri superiori (inclusiv 33 de colonei și patru generali).

Principalele tendințe rămân aceleași:

 - 18% din toate victimele confirmate sunt ofițeri

 - Fiecare al cincilea mort a servit în Forțele Aeropurtate

 - încă 20% dintre morți - din formațiuni motorizate

Povara principală a operațiunilor de asalt de pe front revine acum detașamentelor așa-zișilor „voluntari” - cei care au semnat un contract pe termen scurt cu organele de drept și au intrat în război după cea mai minimă pregătire.

Ultima dată când Rusia a anunțat date oficiale privind pierderile pe 25 martie: 1351 morți, 3825 răniți.

La mijlocul lunii aprilie, Ministerul rus al Apărării a susținut că pierderile iremediabile ale Forțelor Armate ale Ucrainei și ale „mercenarilor” au depășit 23 de mii de oameni. 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident pentagon