MENIU

Patriarhul Kirill a cerut două zile să se roage pentru sănătatea lui Putin. „Petiție specială” pentru sănătatea președintelui

Kiril invocă divinitatea pentru sănătatea liderului suprem. Foto/Profimedia

Deși nu face parte din cercul apropiat al lui Putin, Patriarhul Kiril nu precupețește niciun efort să-i facă întocmai pe plac liderului suprem de la Kremlin. Iar aniversarea celor 70 de ani de viață reprezintă momentul oportun pentru șeful bisericii ortodoxe ruse să se pună bine cu șeful Rusiei.

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.