MENIU

Partidul german antieuro AfD s-a alăturat grupului conservatorilor britanici din PE

Partidul german antieuro AfD s-a alăturat grupului conservatorilor britanici din PE

Partidul antieuro german Alternative für Deutschland (AfD) s-a alăturat grupului eurosceptic al conservatorilor britanici (ECR) din Parlamentul European (PE), a anunţat partidul joi, relatează AFP.

"Ne bucurăm să fim primiţi în cadrul grupului ECR şi mulţumim tuturor celor care au participat la negocierile pregătitoare foarte constructive şi amicale", a scris într-un comunicat Bernd Lucke, purtătorul de cuvânt al partidului, care a obţinut 6,5% din voturile exprimate în alegerile europene şi şapte eurodeputaţi.

"Succesul acestei integrări este de asemenea succesul împotriva tuturor celor care, anterior, au exercitat presiuni intense asupra deputaţilor din grup cu scopul de a împiedica recunoaşterea AfD, din motive de politică internă", a adăugat Lucke.

De la scrutinul de la 25 mai, partidul eurosceptic german o acuză pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi pe aliaţii săi că exercită presiuni asupra conservatorilor britanici care domină grupul parlamentar ECR cu scopul de a împiedica formaţiunea germană să i se alăture.

Prezentându-se ca o coaliţie de centru-dreapta care susţine piaţa, grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) a fost fondat în 2009 de către Partidul Conservator britanic al premierului David Cameron, partidul polonez Dreptate şi Justiţie şi Partidul Democrat Civic ceh (OSD).