MENIU

Asediul asupra Parlamentului afgan a luat sfârşit după "neutralizarea" atacatorilor

Un atac coordonat asupra Parlamentului de la Kabul a încetat după ce forţele ministerului de Interne afgan i-au ucis pe cei şase atacatori înarmaţi. Cel puţin 18 persoane au fost rănite în timpul confruntării, susţin surse din cadrul poliţiei locale, citate de BBC News.

Mai multe explozii au avut loc, azi dimineaţă, în jurul Parlamentului afgan din capitala ţării - Kabul. Un membru al forţelor de ordine le-a spus jurnaliştilor de la Reuters că se auzeau focuri de armă şi în afara clădirii Parlamentului.

Atacatorii au detonat o maşină capcană în faţa clădirii Parlamentului, înainte de a se năpusti asupra sediului Legislativului afgan.

Incidentul a avut loc chiar în momentul în care noul ministru al Apărării, Massoom Stanekzai, era pe punctul de a fi prezentat parlamentarilor, care trebuie să-i dea votul de încredere.

În imaginile transmise în direct de televiziuni se putea vedea cum Camera Inferioară a Parlamentului afgan era învăluită de fum, în timp ce deputații părăseau clădirea.

Atacul a fost revendicat de talibani, relatează BBC News. Rebelii  ale căror ținte predilecte sunt armata și guvernul, au revendicat imediat atacul, pe unul din conturile lor de Twitter.

Rebelii islamiști și-au lansat, recent, "ofensiva de primăvară", care se traduce prin lupte intense în mai multe provincii din țară, precum și printr-o serie de atacuri la Kabul.

 

 

Mai multe articole despre:
parlament Afganistan explozii Kabul