MENIU

Pământul s-a crăpat pe o lungime de câțiva kilometri. Cum arată falia gigantică produsă de cutremurul din Turcia - VIDEO AERIAN

Imagini filmate din dronă arată amploarea dezastrului natural creat de seria de cutremure de mare amploare care au lovit zona de la granița Turciei cu Siria. O falie provocată de mișcarea tectonică se întinde pe mai mulți kilometri în provincia Kahramanmaraș, epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 pe Richter, produs luni.

Imaginile arată o falie care străbate zona rurală din sudul Turciei - câmpuri și chiar o șosea, pe o distanță de kilometri întregi, scrie The Guardian.

 

 

Alte imagini care arată amploarea dezastrului vin din orașul Kahramanmaras, unde blocuri întregi au fost reduse la moloz.

 

Imagini din satelit publicate de New York Times arată cum blocuri întregi din apropierea centrului orașului s-au transformat în ruine. Un spital din aceeași zonă, cândva înconjurat de blocuri, este singurul rămas în picioare, scrie HotNews.

 

 

Stadionul de fotbal al orașului a fost transformat în centru de distribuire a ajutoarelor, iar familiile rămase fără case au fost cazate acolo în corturi. Un spital din apropiere, cândva înconjurat de clădiri, este acum singurul rămas în picioare.

 

La cinci zile de la cutremurul devastator, operațiunile de căutare a unor posibili supraviețuitori continuă în Turcia și Siria.

 

Mai multe articole despre:
turcia cutremur falie crapatura siria dezastru