MENIU

Palate din cerşit şi furat. Romii din Odobeşti au făcut avere în Suedia. Demonstraţia - VIDEO

Romilor plecați din țară le merge atât de bine, încât şi-au ridicat zeci de vile şi palate în ultimul an. De exemplu, primăria din Odobești, Dâmbovița, le-a pus pus gratuit la dispoziție terenul și abia face față acestui fenomen. În plus, şi maşinile din curţi sunt toate de lux. Romii recunosc că au strâns averi din cerşit şi furat, dar au şi muncit când li s-a oferit locuri de muncă, în general în ţările scandinave.

Toate aceste practici au fost duse de romii din Dâmboviţa într-o ţară dezvoltată, liniştită şi fără temeri, unde oamenii nu se gândesc să-şi ascundă portofelele şi bunurile. Printre cei care au luat drumul Suediei se numără şi Marin. Acum este în satul natal, dar pentru puţin timp, spune el. De doi ani a uitat de sărăcia din România, se poartă la modă, are 3 maşini, iar de curând a început să-și ridice o casă. Recunoaşte cu uşurinţă că fură, cerşeşte, și face orice combinaţie din care ies bani.

Şi Nicu a fost plecat în Suedia timp de un an, perioadă în care a reuşit să-şi ridice o casă impunătoare. Şi el recunoaşte că cerşește. Are zile în care face bani frumoşi, dar se fereşte să spună cât.

Prosperitatea romilor din Odobești, județul Dâmbovița, se vede de la distanță. Vilele au apărut în ultimul an precum ciupercile după ploaie, iar alte două cartiere sunt în construcţie.

Mai multe articole despre:
Suedia romi odobeşti