MENIU

ONU denunță ”rasismul” lui Trump. Președintele SUA admite că a folosit un limbaj ”dur”

Președintele SUA, Donald Trump

Oficiul ONU pentru drepturile omului a precizat că limbajul folosit de Donald Trump cu privire la țările din care provin imigranții nu poate fi catalogat altfel decât ”rasist”. Trump a negat că a folosit expresia ”țări de rahat”, atribuită de reporteri, dar a admis că a folosit un limbaj dur. 

Limbajul folosit de Donald Trump pentru a descrie Africa și alte țări ”are potențialul de a afecta viețile multor oameni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oficiului ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville, citat de AP.

Repetând termenul atribuit lui Trump, Colville a subliniat că ”nu poți cataloga țări întregi și continente spunând că sunt de rahat”.

Dacă declarațiile se confirmă, ele sunt ”șocante și rușinoase”. ”Îmi pare rău, dar nu există alt cuvânt care să le catalogheze decât rasism”, a mai spus Colville.

Donald Trump a întrebat joi de ce Statele Unite ar vrea să ia imigranți din Haiti sau din țările africane, spunând că unele sunt “țări de rahat” (shithole countries în original), potrivit unor surse citate de Washington Post, dar și de Reuters.

Casa Albă nu a negat incidentul petrecut în Biroul Oval, notează CNN. "Unii politicieni de la Washington au ales să lupte pentru țări străine, dar președintele Trump va lupta întotdeauna pentru cetățenii americani”, a precizat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Într-o intervenție pe Twitter, vineri, Trump a admis că a folosit un limbaj dur, dar a negat că expresia citată în presă este cea corectă. 

Mai multe articole despre:
imigranţi Donald Trump