MENIU

Omul lui Trump, legături cu Rusia. Kremlin-ul recunoaşte mail-ul de la avocatul preşedintelui SUA

Presa americană vine cu noi dovezi despre legăturile lui Donald Trump cu Rusia. Washington Post a descoperit că unul dintre avocaţii preşedintelui american i-a scris purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin pentru a-i cere sprijinul în cazul unui proiect imobiliar la Moscova. Kremlinul susţine însă că nu a răspuns propunerii, iar Vladimir Putin nu a fost informat despre ea. 

Donald Trump a negat înainte şi după ce a devenit preşedinte legăturile cu Moscova, dar jurnaliştii americani au descoperit că lucrurile nu stau chiar aşa. În ianuarie 2016, un avocat care e şi consilier apropiat al lui Trump, i-a scris un email purtătorului de cuvânt al lui Putin. În mesaj, Michael Cohen cerea ajutorul pentru ridicarea unui Turn Trump în capitala Rusiei. Oficialul de la Kremlin menţionează însă că nu a răspuns mailului şi nici nu a mai primit alte solicitări. 

 

 

Dezvăluirile vin în condiţiile în care echipa de campanie a lui Donald Trump e investigată de FBI în dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Pe lista celor anchetaţi se află şi fiul cel mare al liderului de la Casa Albă, Donald Trump Jr., care va răspunde şi întrebărilor unei Comisii a Congresului american pe aceeaşi temă.