MENIU

Olaf Scholz: "Teroarea exercitată de Rusia prin bombardamente şi rachete - un act de disperare". De ce NU va reuși Putin să câștige războiul

Olaf Scholz, cancelar al Germaniei/ Foto: Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat, joi, atacurile ruseşti cu dronă asupra ţintelor civile din Ucraina, subliniind că "astfel de tactici ale pământului pârjolit nu vor ajuta Rusia să câştige războiul".

Într-un discurs susţinut în parlamentul german înaintea Consiliului European la Bruxelles, Scholz a declarat că astfel de decizii ale preşedintelui Putin "nu vor face decât să întărească hotărârea şi dorinţa Ucrainei şi ale partenerilor săi de a persevera".

"Până la urmă, teroarea exercitată de Rusia prin bombardamente şi rachete este un act de disperare, la fel ca mobilizarea de bărbaţi ruşi pentru război", a spus Scholz, potrivit Agerpres, care citează media internaționale.

"El vrea să răspândească frică, să divizeze şi să intimideze. Ne speculează slăbiciunea, dar se înşală - nu suntem slabi. Toate minciunile şi toată propaganda, discuţia despre \"operaţiuni speciale\" şi victorii rapide, toate acestea sunt doar o faţadă, ca o potemkinadă", a continuat cancelarul german.

Oficialul german a menționat, de asemenea, că reconstrucţia Ucrainei după război va fi "o sarcină pentru o generaţie în care întreaga comunitate civilizată de state trebuie să îşi unească forţele".

Pe de altă parte, Scholz a dat asigurări că "nevoile financiare" ale Ucrainei până la finalul anului sunt acoperite, "iar Uniunea Europeană şi G7 joacă un rol decisiv".

El a spus, în acelaşi timp, că Germania s-a eliberat de dependenţa de gazul rusesc, dar lucrează la reducerea preţurilor la energie, inclusiv prin asigurarea unor noi contracte de livrare de gaz de la alte ţări.