MENIU

Obama, avertisment de ultima oră către Rusia şi Iran, privind implicarea în conflictul din SIRIA

<p>Anunţul de ultimă oră al preşedintelui SUA privind atentatele din Franţa. "Atacurile au fost..."</p>

Preşedintele SUA, Barack Obama, avertizează Rusia şi Iranul că implicarea în războiul din Siria nu va contribui la depăşirea crizei, acuzând că raidurile aeriene ruse pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad slăbesc opoziţia moderată şi consolidează poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic, scrie Mediafax.

Raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad "slăbesc opoziţia moderată şi consolidează poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic", crede preşedintele Statelor Unite.

Obama a respins poziţia Rusiei, care consideră că toate forţele care luptă împotriva regimului de la Damasc ar fi "terorişti". "Problema în Siria este Bashar al-Assad şi acţiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie să înceteze", a declarat Obama în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă.

 "Problema în Siria este Bashar al-Assad şi acţiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie să înceteze", a declarat Obama în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă.

"Nu vom coopera la campania rusă de a distruge orice forţă dezamăgită de regimul al-Assad. Din punctul de vedere al Moscovei, toţi sunt terorişti. Aceasta este o cale spre dezastru", a subliniat preşedintele Statelor Unite, avertizând Rusia şi Iranul privind riscurile implicării în conflictul sirian.

"Orice soluţie militară, orice încercare a Rusiei şi Iranului de a consolida regimul Bashar al-Assad şi de a linişti populaţia va contribui doar la amplificarea problemelor. Nu va funcţiona aşa. Va funcţiona doar foarte puţin", a insistat Obama, dând asigurări că Rusia şi Statele Unite nu vor ajunge la conflict din cauza disensiunilor privind Siria.