MENIU

O vedetă de televiziune din Coreea de Nord, arestată pentru că îşi vopsea părul. Risca execuţia

O tânără nord-coreeancă a fost nevoită să emigreze din țara natală din cauză că era adesea arestată pentru că purta pantaloni scurți sau pentru că își vopsea părul.

Eunhee Park, o vedetă de televiziune din Coreea de Sud, a povestit în cadrul unui reality show cum a fugit din Coreea de Nord în 2012 după ce a fost supusă terorii de regim. La 22 de ani a riscat execuţia, fugind din oraşul său natal, Wonsan, în China, Laos, Thailanda şi, în final, în Coreea de Sud. În Coreea de Nord, tânăra a fost trimisă în închisoare pentru vopsirea părului sau pentru că a purtat pantaloni scurţi în timpul verii, astfel pentru a obține libertatea a ales să emigreze, scrie Adevarul.ro. 

Eunhee a plătit un traficant de persoane, pe care îi numeşte „broker“, oferindu-i 8,800 de dolari pentru a o ajuta să emigreze în China, cu barca. Restul călătoriei sale a fost făcută pe jos prin munţii accidentaţi din Laos şi Thailanda. Dincolo de beneficii, Eunhee a povestit că resimte tot mai mult pierderea familiei sale şi mai ales faptul că a trebuit să se despartă de bunica ei, care îi lipseşte foarte tare.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord arest execuţie Eunhee Park