MENIU

O tânără însărcinată din Pakistan a fost ucisă cu pietre de propria familie

O femeie de 25 de ani din Pakistan a fost omorâtă cu pietre, în faţa unui tribunal din estul ţării. Tânăra era gravidă şi a fost ucisă prin lapidare chiar de familia sa, după ce s-a căsătorit cu bărbatul pe care îl iubea, scrie adevărul.ro.

Pakistaneza Farzana Iqbal aştepta să intre în tribunalul din oraşul Lahore, când un grup de aproximativ 20 de bărbaţi a atacat-o cu pietre şi cărămizi, potrivit anunţului făcur de şeful poliţiei din localitate, Umer Cheema. Printre atacatori se numărau tatăl femeii, doi dintre fraţii e, precum şi fostul ei logodnic.

Tânăra a suferit rănit grave la cap şi a murit la spital. În afara tatălui, toţi atacatorii au fost arestaţi. Tatăl a mărturisit că şi-a omorât fiica, deoarece era în discuţie „onoarea familiei“.

Lapidarea este interzisă în Pakistan, însă familiile din mediul rural tradiţional nu au renunţat la această pedeapsă, folosită în caz de adulter sau dezonorare a familiei. Femeia fusese logodită cu unul dintre verii ei, dar a ales să se căsătorească cu un alt bărbat, pe care îl iubea.

Familia sa a depus o plângere la poliţie, susţinând că tânăra a fost răpită, iar Farzana venise la tribunalul din Lahore pentru a declara că a plecat de acasă de bună voie. Comandatul poliţiei locale susţine că femeia a fost atrasă într-o capcană, iar criminalii au premeditat atacul. Comisia ONU pentru Drepturile Omului a anunţat că 869 de femei au fost ucise prin lapidare în 2013 pe teritoriul Pakistanului. Crimele de onoare sunt comise în mare parte de rude

Mai multe articole despre:
Pakistan ucisă pietre însărcinată lapidare