MENIU

O remarcă șocantă a lui Trump despre imigranți a stârnit un val de revoltă

Preşedintele Statelor Unite este în centrul unui nou scandal după ce, în timpul unei şedinţe cu uşile închise, ar fi avut o remarcă vulgară la adresa migranţilor din Haiti, El Salvador și țările africane, potrivit Washington Post.

Donald Trump a întrebat joi de ce Statele Unite ar vrea să ia imigranți din Haiti sau din țările africane, spunând că unele sunt “țări de rahat” (shithole countries în original), potrivit unor surse citate de Washington Post, dar și de Reuters.

Casa Albă nu a negat incidentul petrecut în Biroul Oval, notează CNN. "Unii politicieni de la Washington au ales să lupte pentru țări străine, dar președintele Trump va lupta întotdeauna pentru cetățenii americani”, a precizat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Într-o intervenție pe Twitter, vineri, Trump a admis că a folosit un limbaj dur, dar a negat că expresia citată în presă este cea corectă. 

Opoziţia democrată îl acuză acum de rasism pe Donald Trump, cunoscut pentru poziţiile antiimigraţie intransigente.

Reacții de indignare au venit și de la mai multe asociații pentru drepturile omului.

Săptămâna aceasta, administrația republicană a anunțat că nu va mai oferi protecție pentru cei 200.000 de imigranți originari din El Salvador.

Mai multe articole despre:
imigranţi Donald Trump