MENIU

O localitate franceză vrea doar refugiaţi creştini. "Ei nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie"

Autorităţile din comuna franceză Charvieu-Chavagneux au anunţat că, deşi sunt deschise pentru ajutorarea refugiaţilor, vor face acest gest doar pentru creştini. Printre argumentele aduse sunt acelea că refugiaţii creştini "nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi nu recurg la decapitarea patronului lor".

Autorităţile dintr-o comună franceză au anunţat că vor primi refugiaţi, însă cu o condiţie: să fie creştini. Motivul pentru care reprezentanţii localităţii Charvieu-Chavagneux vor să facă o astfel de selecţie este acela că, susţin ei, persoanele creştine „ nu pun în pericol siguranţa celuilalt, nu atacă trenurile înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi nu recurg la decapitarea patronului lor, aşa cum am văzut la câţiva kilometri distanţă de comuna noastră”.

Peste 8.200 de persoanel locuiec în Charvieu-Chavagneux, comună aflată la 16 kilometri de Saint-Quentin-Fallavier, din departamentul Isere, unde Yassin Salhi a încercat să producă o explozie la o uzină, după ce şi-a decapitat angajatorul pe data de 26 iunie, relatează Mediafax, citând site-ul France 3 Rhone-Alpes.

În demersul lor, autorităţile din această localitate au făcut referire la apelului Papei Francisc  privind primirea refugiaţilor în sânul familiilor creştine, dar şi la o primisiune a Sfântului Louis, din 1250, de a-i proteja pe creştinii din Orient.

Situaţia nu este, totuşi, unică. Alţi doi primari francezi de dreapta deja au declarat că doresc să primească doar refugiaţi creştini.

Totuşi, premierul Manuel Valls le-a explicat se va face o „triere” în funcţie de religie şi că „dreptul la azil este unul universal".