MENIU

O jurnalistă vedetă din Rusia, împușcată mortal la un exercițiu de antrenament în Crimeea. Explicațiile oficiale, HALUCINANTE: „Un glonț rătăcit”

Împușcături

O jurnalistă vedetă a unui grup media de stat rus a fost ucisă, vineri, în timp ce participa la un exercițiu de antrenament cu focuri de armă în Crimeea.

Svetlana Babaieva a condus biroul grupului Rossiya Segodnia din Simferopol, capitala administrativă a peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în 2014, relatează G4Media.ro, care citează site-ul boursorama.com.

Agenția de știri RIA Novosti, care face parte din același grup ca și Vocea Rusiei (fostul Radio Moscova), a declarat că jurnalistul a fost victima unui „glonț rătăcit”. Nu au fost oferit alte detalii.

Ulterior anunțului, mai mulți oficiali pro-Kremlin au adus un omagiu Svetlanei Babaieva. „Ea a depus multă muncă pentru a spune adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a declarat Vladimir Saldo, șeful instalat de Moscova în regiunea ucraineană ocupată parțial de armata rusă.

Guvernul de la Kiev a impus sancțiuni grupului Rossiya Segodnia, descriindu-l pe directorul general al acestuia, Dmitri Kiselev, drept „figura centrală a propagandei pentru desfășurarea de trupe rusești în Ucraina”.

Dmitri Kisselev și-a exprimat afecțiunea pentru Svetlana Babaieva pe rețelele de socializare, la fel ca și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Babaieva a condus anterior biroul RIA Novosti din Marea Britanie și Statele Unite, mai arată sursa citată.