MENIU

O femeie din SUA, taxată suplimentar de medic pentru că a plâns în timpul unei intervenţii chirurgicale

Sursa foto: Pixabay

O femeie din Statele Unite a avut parte de o supriză neaşteptată în momentul în care a primit factura pentru serviciile medicale de care a beneficiat. În rubricile documentului, pacienta a observat că a fost taxată suplimentar cu 11 dolari pentru că a plâns de durere pe parcursul unei intervenţii chirurgicale de scoatere a unei aluniţe.

Imediat după finalizarea operaţiei chirurgicală, femeia a primit din partea spitalului factura pentru a achita contravaloarea serviciilor medicale, potrivit The Mirror. 

Pe cea de-a doua rubrică a documentului, femeia a observat că i-au fost aplicate taxe suplimentare pentru că nu s-a putut abţine din plâns. Medicii au caracterizat serviciul drept o "emoţie scurtă", aplicând pentru acest lucru un cost de 11 dolari. "Intervenţia, 223 de dolari, Plânsul se plăteşte separat", a scris femeia în descrierea fotografiei.

Ulterior, femeia a postat pe reţelele de socializare o fotografie cu factura respective. Mulţi utilizatori s-au declarat de-a dreptul şocaţi de situaţie şi au criticat aceste practici ale medicilor, pe care le consideră profitoare faţă de oamenii bolnavi. 

„Acesta este cu adevărat momentul în care ar trebui să dăm jos acest sistem. Acesta este sfârşitul, societatea este coruptă", a comentat un utilizator.

Au existat şi alte comentarii în care oamenii povestesc despre taxele „stupide" pe care le-au primit în urma intervenţiilor medicale. Un utilizator a povestit că medicul stomatolog a început să îi scoată mai mulţi dinţi decât era nevoie pentru a-l taxa pentru doze suplimentare de anestezic.