MENIU

O declarație surpriză de la Moscova întrerupe pregătirile pentru al Treilea Război Mondial

Fostul şef al Administraţiei de la Kremlin, Serghei Ivanov, a spus că Rusia este pregătită să construiască noi relaţii cu Statele Unite după alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, relatează agenţia Tass, citată de Mediafax. Declarația vine în contrast cu retorica agresivă rusă, care sugera chiar izbucnirea unui nou război. 

"Suntem întotdeauna pregătiţi pentru politica bazată pe realităţi", a declarat Ivanov într-un interviu acordat The Financial Times.

"Suntem pregătiţi pentru acest lucru. Trebuie doar să aşteptăm până la finalul campaniei prezidenţiale. Trebuie să mai aşteptăm câteva săptămâni, trebuie doar să fim răbdători", a spus el.

Conducerea Rusiei a fost "insultată" de retorica antirusă în timpul campaniei prezidenţiale americane, a mai spus Ivanov.

Este prima declarație care sugerează o perspectivă mai puțin sumbră a relațiilor Moscova-Washington, după o perioadă foarte rece, care a inclus blocajul pe tema Siriei și acuzațiile SUA privind o implicare a Moscovei în alegeri.

Referitor la retorica de la Moscova privind posibila izbucnire a unui război, Ivanov și-a exprimat speranța că e vorba mai degrabă de zgomot decât de amenințări reale.

 

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Serghei Ivanov Vladimir Putin