MENIU

O brăţară care i-a aparţinut prinţesei Margaret a Marii Britanii, vândută la licitaţie. Suma uriașă plătită de cumpărător

Bijuteria art deco a prințesei Margaret

O brăţară cu perle şi diamante care i-a aparţinut prinţesei Margaret, sora mai mică a reginei Elisabeta a II-a, s-a vândut la licitaţie pentru aproape 400.000 de lire sterline (552.560 de dolari).

Bijuteria art deco a fost purtată de prințesa Margaret într-o fotografie realizată cu prilejul celei de-a 19-a aniversări de celebrul fotograful Cecil Beaton, în 1949.

Bijuteria fost achiziţionată de un cumpărător pentru 396.800 de lire sterline, sumă care include prima cumpărătorului, cu prilejul unei vânzări organizate de o firmă de licitaţii din Londra.

,,Reflectă nu numai puterea actualei pieţe de licitaţii, dar şi importanţa prioritară a provenienţei. Prinţesa Margaret a fost fotografiată purtând această brăţară în numeroase ocazii, ceea ce în mod clar a făcut ca obiectul să fie mai atractiv, stârnind interesul internaţional şi ofertarea extrem de competitivă - un rezultat excepţional pentru vânzător", a precizat Frances Noble, director asociat al companiei şi şeful departamentului de bijuterii.

Brăţara a fost vândută de Christies în 2006, în cadrul unui lot de bijuterii din colecţia prinţesei la patru ani de la decesul acesteia. Bijuteria a fost confecţionată în 1925 şi este alcătuită dintr-un rând dublu din perle de cultură care încadrează un şir de diamante tăiate circular.

Fotografia prinţesei Margaret a fost realizată de Beaton, pe 8 iulie 1949, şi publicată de ziua de naştere a acesteia, pe 21 august, potrivit Agerpres.

,,Fusese la Lords ca să vadă meciul dintre Eton şi Harrow şi întârziase puţin, dar s-a îmbrăcat atât de rapid, încât la câteva minute după ce a revenit şi-a făcut apariţia în noua rochie de seară pe care i-o adusese Hartnell în acea dimineaţă - o rochie din tul alb, brodată cu fluturi din paiete şi o eşarfă multicoloră în jurul taliei", a scris fotograful în jurnalul său despre prinţesa Margaret.

Mai multe articole despre:
bratara printesa margaret marea britanie licitatie