MENIU

O banală sângerare nazală a adus-o la spital unde a aflat ceva șocant. Trei vieți a fost salvate

O problemă minoră de sănătate a unei tinere din Texas a dus, printr-o pură întâmplare, la salvarea a trei vieți: a ei și a părinților săi, scrie cbsnews.com. 

Povestea a început în 2013, când o tânără de 14 ani, Crystal Enns, din Texas, a avut o sângerare nazală atât de puternică încât a trebuit să lipsească de la școală.

Ajunsă în cele din urmă la medic, fata a aflat că suferă de o boală rară de rinichi care necesita un transplant.

Cum amândoi părinții erau posibili donatori, medicii au început să facă toate analizele necesare. Acela a fost momentul în care pe unul dintre rinichii mamei a fost observată o pată suspectă ce s-a dovedit ulterior a fi cancer.

Strategia a fost schimbată, iar doctorii s-au îndreptat spre tată, numai pentru a afla că și acesta are cancer la rinichi.

În cele din urmă, donatorul a fost găsit în persoana mătușei lui Crystal, iar fata este acum, la 17 ani, perfect sănătoasă.

Părinții, care au beneficiat și ei de tratament imediat, su scăpat la rândul lor de cancerul descoperit într-o fază incipientă.

Intiresant este că sângerarea nazală - incidentul care a declanșat tot lanțul evenimentelor și care a salvat trei vieți - nu avea nicio legătură cu afecțiunea renală de care suferea tânăra.

Mai multe articole despre:
rinichi cancer sângerare nazală