MENIU

O artistă din Rusia a fost arestată după ce a scris pe etichetele de prețuri dintr-un magazin informații legate de război

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

O artistă din Rusia a fost arestată după ce a înlocuit etichetele unor produse dintr-un supermarket cu hârtii pe care se aflau mesaje în care erau redate informații cu privire la invazia rusească din Ucraina și la atrocitățile pe care rușii le comit în țara vecină de mai bine de o lună și jumătate.

Alexandra Skocilenko a fost plasată în arest provizoriu până pe 31 mai şi este acuzată că a „distribuit informaţii false despre armata rusă”, o infracţiune pedepsită cu mulţi ani de închisoare în Rusia lui Putin. Rusoaica „a plasat bucăţi de hârtie, conţinând informaţii deliberat false despre acţiunile armatei ruse, peste etichetele de preţuri ale unor produse dintr-un supermarket”.

„Este o infracţiune gravă”, a adăugat justiția de la Moscova, care susține că femeia era „motivată de o ostilitate politică faţă de Federaţia Rusă”.

Această arestare şi vocabularul folosit pentru a o descrie ilustrează climatul tot mai ostil din Rusia împotriva oricărei voci care se exprimă împotriva agresiunii brutale pe care dictatorul rus Putin a pornit-o împotriva Ucrainei. 

Mai multe articole despre:
artista arestata razboi rusia ucraina