MENIU

Numărul victimelor masacrului din Dnipro, în creștere. Cel puțin 30 de oameni au murit în clădirea distrusă de o rachetă rusească - FOTO & VIDEO

Sursa foto: Twitter

Crește numărul victimelor masacrului din Dnipro. Cel puțin 30 de oameni au murit în clădirea distrusă de o rachetă rusească. Alți zeci sunt dați dispăruți. Printre salvatori se află și copii ucraineni care participă la operațiunea de căutare printre dărâmături. În acest timp, cu un cinism incredibil, Putin declară că totul se desfășoară conform planului. 

În Dnipro, salvatorii duc o luptă contracronometru. Chiar și copiii sunt implicați în misiunea de salvare și sapă printre dărâmături pentru a găsi orice semn de viață. Peste 70 de persoane sunt rănite, inclusiv 13 copii, în timp ce mai bine de 40 de oameni sunt dați dispăruți. Potrivit autorităților locale, șansele de a mai găsi pe cineva în viață sunt minime.

Între timp, Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară specială se desfășoară conform planului.

„Cum evaluați situația de pe front? Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară conform planului Ministerului Apărării și al Statului Major General. Sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi și mai mult cu rezultatele luptei lor”, a precizat Vladimir Putin.

Kremlinul a revendicat atacurile cu rachete de sâmbătă, dar nu a menționat blocul de apartamente din Dnipro.

„Oprațiunea de salvare continuă atâta timp cât sunt și cele mai mici șanse de a salva vieți. Vreau să le spun celor din Rusia, care nici acum nu au putut rosti măcar câteva cuvinte de condamnare a acestei terori, chiar dacă văd şi ştiu totul că tăcerea voastră laşă, încercarea voastră de a aştepta ceea ce se întâmplă, va avea o singură finalitate: într-o zi, aceiași teroriști vor veni după voi”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Aproape 1.700 de persoane locuiau în blocul distrus de o bombă rusească.

O parte dintre supraviețuitori s-au întors la locul dezastrului, pentru a recupera ce le-a mai rămas.