MENIU

Nuland: Rusia și rebelii au instituit o adevărată domnie a terorii în Crimeea

Adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite pentru afaceri europene, Victoria Nuland, a acuzat, marți, că Rusia și rebelii, pe care aceasta îi sprijină în Ucraina, au instituit o adevărată 'domnie a terorii' în Crimeea și în estul separatist al Ucrainei, consemnează AFP, citată de Agerpres. 

"Deși Ucraina construiește o națiune pașnică, democratică și independentă pe 93% din teritoriul ei, Crimeea și estul Ucrainei trăiesc într-o domnie a terorii", a subliniat Victoria Nuland.

Totodată, Nuland a condamnat "ocuparea ilegală și încălcarea drepturilor omului" în Crimeea, anexată, anul trecut, de Rusia, precum și "violența și jafurile îngrozitoare" din estul Ucrainei.

"Acest conflict fabricat, controlat de Kremlin, alimentat de tancuri și de armele grele rusești, finanțat de contribuabilii ruși, a costat viața a peste 6.000 de ucraineni, dar și a sute de tineri ruși trimiși acolo de Kremlin ca să lupte și să moară într-un război pe care guvernul lor îl neagă", a continuat Victoria Nuland.

Săptămâna trecută, adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite pentru afaceri europene a afirmat, în fața Comisiei pentru afaceri externe, din Camera Reprezentanților, că "mii și mii de soldați ruși" au fost trimiși, în estul Ucrainei, pentru a lupta alături de combatanții separatiști.

Acuzații la adresa Rusiei au venit marți și de la Londra, unde ministrul britanic de externe, Philip Hammond, a declarat că Rusia "subminează" securitatea Europei de Est.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina ruşi Crimeea teroare rebeli Victoria Nuland