MENIU

Nu e frumos, dar e sănătos! Au descoperit cea mai eficientă metodă de a scăpa de frustrări și furii

Cetățenilor orașului Cairo li s-a pus la dispoziție un sediu special amenajat pentru a scăpa de frustrările traiului de zi cu zi, dându-le frâu liber fără a reprezenta vreun pericol pentru altcineva.

Înarmați cu o bâtă de base ball, localnicii capitalei egiptene se retrag într-una dintre cele șase săli, înconjurați de ținte. Țintele constau în mobilă veche, televizoare, vase din argilă și alte obiecte casabile, care devin „victimele” nervilor acumulați zilnic.

„Fie că este vorba despre o ceartă banală, sau orice altceva, câteodată simți nevoia să dai frâu liber furiilor care pun stăpânire pe tine, dar nenumărații factori sociali te împiedică”, susține Ahmed Nassrat, inițiatorul centrului de eliberare a nervilor, care poartă numele de Unleashed.

Dictonul clubului este R.I.P. – Rage in Peace. Ahmed și fratele său, Mazen, au deschis acest centru luna trecută, pentru ca oamenii să se bucure de activitate fizică și, în același timp, relaxantă. Ideea le-a venit după o vizită în Canada, unde au aflat prima dată despre concept.

„Mulți consideră că este violent, dar nu e deloc violent, este cel mai plăcut sentiment din lume”, mărturisește Doaa Khaled, după a treia vizită.

În cadrul activității, clienții beneficiază de echipament de protecție, care să-i apere de eventuale accidente, în momentul în care se eliberează de autocenzură.