MENIU

Noul ambasador al SUA la Kiev: „Apărarea Ucrainei este obiectivul nostru absolut” - Când se întrevăd negocieri de pace

Noul ambasador al Washingtonului în Ucraina

Noul ambasador al Washingtonului în Ucraina a declarat, vineri, că „obiectivul absolut” al SUA „este să ajute Ucraina să se apere și să descurajeze agresiunea rusă”. 

Bridget Brink a spus că angajamentul SUA privind armele cu rază lungă de acțiune față de Ucraina „este o recunoaștere a faptului că situația s-a schimbat” și este ceea ce au nevoie forțele ucrainene.

Brink a spus că SUA „au primit asigurări” de la președintele Zelensky că sistemele „nu vor fi folosite împotriva țintelor rușilor de pe teritoriul rus”.  

De asemenea, ea a fost întrebată despre comentariile recente făcute de Henry Kissinger, fostul secretar de stat al SUA, care a sugerat că cedarea teritoriului Ucrainei pentru a face pace cu Rusia este inevitabil.  

„Este greu de spus”, a răspuns ea când a fost întrebată despre comentariile lui. „Cred că mulți oameni ar fi spus pe 24 februarie că guvernul ucrainean va cădea și că Rusia va ocupa în curând Ucraina și va fi la granița multor țări europene. Dar asta nu s-a întâmplat", a spus ea.

„La un moment dat va avea loc o negociere. Președintele Zelensky a spus el însuși asta. Și la un moment dat, acea negociere va trebui să fie între Ucraina și Rusia", a adăugat ea.  

Mai multe articole despre: