MENIU

Nouă moarte inexplicabilă în Rusia. Un magnat al petrolului și fost spion, găsit fără suflare în casă - Legătura cu Putin 

Nouă moarte inexplicabilă în Rusia. Un magnat al petrolului și fost spion, găsit fără suflare în casă - Legătura cu Putin 

O altă moarte misterioasă a avut loc în Rusia. Este cazul unui cunoscut magnat al petrolului, fost spion în timpul Războiului Rece, în perioada fostei Uniuni Sovietice, care a fost găsit mort în propria casă.

Magnatul rus al petrolului Viaceslav Rovneiko a fost găsit fără suflare inconștient” în reședința sa din localitatea Odintovo, în apropierea Moscovei. A fost partener de afaceri cu ginerele fostului președinte Boris Elțin, primul conducător al Rusiei după căderea Cortinei de Fier, urmat apoi de Vladimir Putin. 

Circumstanțele în care a murit omul de afaceri de 59 de ani sunt inexplicabile, relatează presa internațională. Potrivit raportului medicilor care au constatat decesul, „nu au fost găsite semne de moarte violentă pe corpul său”.

Moartea lui Rovneiko completează o lungă listă de personalități importante din Rusia din sfera serviciilor secrete, a afacerilor apropiate de Kremliln care au dispărut în condiții inexplicabile.

Despre Rovneiko se presupune că ar fi fost spion KGB în perioada Războiului Rece, care ar fi lucrat în Belgia cu Serghei Narîșkin, acum șeful serviciilor ruse de informații externe (SVR). Totodată, s-a speculat că ar fi fost aproape de miliardarul Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai loiali oligarhi ai lui Putin, scrie DailyMail.

Foto: Putin și Narîșkin, fost coleg de afaceri cu Rovneiko

Rovneiko avea afaceri în Marea Britanie, Belgia, Luxemburg și Cipru, și ar fi avut, din 2006, și pașaport belgian. El a pus bazele companiei Urals Energy și a fost coproprietar al companiei petroliere belgiene Nafta (B) N.V. A absolvit prestigiosul Institut de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, pentru formarea spionilor și diplomaților ruși.