MENIU

Norvegia va crește unele impozite în 2016 ca să plătească pentru refugiați

Guvernul minoritar de dreapta din Norvegia a anunțat  că a căzut de acord să scumpească, din 2016, consumul de electricitate și tarifele de transport aerian pentru a fi ajutat să plătească pentru un aflux record de solicitanți de azil, asigurându-și de asemenea o majoritate în parlament pentru bugetul de stat pe anul viitor, relatează Agerpres.

Coaliția la putere din Partidul Conservator și partenerul mai mic Partidul Progresului a obținut sprijinul liberalilor de centru și creștin-democraților, au anunțat cele patru partide într-o conferință de presă comună. 

Cheltuielile estimate din fondul suveran al țării (alimentat cu bani din petrol n.r.) au rămas neschimbate la 195,2 miliarde de coroane norvegiene (22,53 miliarde dolari), comparativ cu propunerea guvernului în ultima luna, au adăugat partidele.

Un impozit pe tarifele de transport aerian, estimat să aducă 1,1 miliarde de coroane norvegiene, se numără printre noile măsuri, precum și majorarea taxelor la energia electrică (aproximativ 890 milioane coroane), potrivit unor documente bugetare.


Mai multe articole despre:
impozit Norvegia refugiaţi