MENIU

Nordul Spaniei, afectat de intemperii puternice. Valuri de 10 metri: un dispărut şi pagube enorme

Nordul Spaniei, măturat de intemperii: valuri de 10 metri au cauzat pagube de milioane de euro

Valuri de zece metri înălţime au provocat noi pagube materiale, miercuri, pe litoralul nordic al Spaniei, afectat, începând de duminică, de intemperii care au dus la dispariţia unei persoane şi s-au soldat cu distrugeri evaluate la mai multe milioane de euro, relatează AFP.

Autorităţile au instituit cod roşu în mai multe provincii, iar serviciile de salvare au fost nevoite să-şi suspende operaţiunile de căutare a unui adolescent în vârstă de 15 ani luat de un val, duminică, la Foz, în Galicia (nord-vest).

În acest oraş, acoperişul unui colegiu a fost spulberat, marţi, de rafale de vânt care au atins 130 de kilometri pe oră.
Valurile au provocat pagube şi în Ţara Bascilor, unde primăria din San Sebastian a evaluat distrugerile, miercuri, la 4,5 milioane de euro.

În Asturia, autorităţile au decis deblocarea "unor ajutoare de urgenţă în vederea reparării distrugerilor suferite".
Intemperiile, care îi împiedică pe pescari să iasă în mare, urmează să aibă loc şi în următoarele zile, cu noi rafale de vânt "de peste 130 de kilometri pe oră" pe litoralul galician şi cu valuri de la cinci până la şapte metri, potrivit Agenţiei naţionale de meteorologie.