MENIU

Noi incidente sângeroase între palestinieni și forțele de ordine israeliene. Zeci de răniți

Zeci de persoane au fost rănite, joi, la Ierusalim, în timpul unor ciocniri ale palestinienilor cu forțele de ordine israeliene, anunță euronews.com.

Autorităţile politice şi religioase au făcut apel joi dimineaţă la palestinieni să se întoarcă la rugăciune pe Esplanada Moscheilor după anunţul făcut de Israel de retragere a tuturor noilor dispozitive de securitate pe care le-a instalat la intrările în acest loc extrem de sensibil. 

Jurnalişti ai AFP au văzut mii de credincioşi intrând pe Esplanadă, un loc pe care musulmanii îl numesc Sanctuarul Nobil, iar evreii - Muntele Templului, pentru rugăciunea de după-amiază. 

Imediat, însă, au izbucnit confruntări cu forţele de securitate israeliene. Semiluna Roşie palestiniană a spus că 46 de persoane au fost rănite pe Esplanada Moscheilor şi în jurul acestui loc. 

Doi poliţişti israelieni au fost ucişi la 14 iulie de arabi israelieni la una din porţile Oraşului Vechi, unde este situată Esplanada. 

Ulterior, autorităţile israeliene au instalat o serie de dispozitive de securitate la intrările în acest loc, ceea ce a provocat tensiuni care au degenerat rapid în confruntări sângeroase între manifestanţi palestinieni şi forţele de ordine israeliene în Ierusalimul de Est, partea palestiniană - ocupată şi anexată de Israel - din oraş, şi în Cisiordania ocupată. 

Şi, până joi, pentru a protesta împotriva acestor măsuri, credincioşii s-au rugat în afara Esplanadei Moscheilor, scrie agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Israel Palestina