MENIU

Negociator ucrainean, REPLICĂ după comentariile ruse referitoare la Hitler: Rusia este succesorul ideologiei naziste

Rusia a fost etichetată „succesorul ideologiei naziste” de către un membru al echipei ucrainene care a participat la negocierile de pace între cele două țări. 

Mykhaylo Podolyak a răspuns comentariilor controversate ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a fost întrebat cu privire la pretențiile sale de a „denazifica” Ucraina, având în vedere că președintele Ucrainei este evreu.  

Lavrov a spus că descendența președintelui Volodimir Zelensky nu contează. Referindu-se la afirmații istorice nedovedite, el a sugerat că până și Adolf Hitler „avea sânge evreu”.  

Într-un tweet, Podolyak – un consilier al președintelui Zelensky – a acuzat Moscova că încearcă să „rescrie istoria” pentru a „justifica uciderile în masă ale ucrainenilor”.  

Separat, se pare că au fost distribuite pe rețelele de socializare imagini în care cadeții ruși efectuează exerciții purtând banderole care amintesc de proceduri naziste. Cu toate acestea, Radio Free Europe/Radio Liberty scrie că unele dintre imaginile distribuite sunt vechi de câțiva ani. Mai mult, banderolele par să fie purtate doar pentru a ajuta exercițiile de antrenament și nu sunt de obicei văzute la parada anuală din 9 mai a țării care sărbătorește victoria asupra Germaniei naziste.  

Mai multe articole despre:
invazie rusia ucraina razboi nazism podolyak