MENIU

Myanmar: ministrul de Externe acuză statele occidentale că au lansat campanii de dezinformare

Ministrul Afacerilor Externe din Myanmar acuză indirect statele din Occident că ar fi responsabile pentru manifestaţiile violente de săptămâna trecută din regiune. Oficialul afirmă că "ţările puternice i-au sprijinit pe oportuniştii politici care au produs haos" în fosta Birmanie. În ţară, situaţia revine la normal, mai spune ministrul.

Situaţia din Myanmar nu ar fi fost atât de gravă dacă oportuniştii politici nu ar fi profitat de micile proteste privind creşterea preţului la carburanţi, a declarat şeful diplomaţiei de la Yangon. Totodată, acesta apără reacţia violentă a forţelor de ordine care au tras în manifestanţi, i-au arestat şi i-au agresat. Oficialul a acuzat ţările vestice că ar fi lansat campanii de dezinformare legate de încălcarea drepturilor omului şi ar fi susţinut financiar protestele.

Emisarul ONU Ibrahim Gambari se află, în prezent, în Myanmar. Acesta va cere juntei aflate la putere să facă toate demersurile pentru reinstaurearea păcii. În urma ciocnirilor de săptămâna trecută, au murit 13 persoane, iar alte 1.500 au fost reţinute.
Mai multe articole despre:
protest Myanmar