MENIU

Motivul halucinant pentru care o femeie a dat alarma cu bombă în Geneva! Soţul ei...

O femeie care voia să îşi împiedice soţul să plece de la Geneva a lansat ameninţarea falsă cu bombă ce a dus la declanşarea unei alerte de securitate pe aeroportul de la graniţa dintre Franţa şi Elveţia.

„Ieri (marţi – n.r.) seară, o femeie a sunat la serviciile vamale elveţiene de la aeroportul Geneva. Ea a spus că astăzi (miercuri – n.r.), o persoană care are o bombă va fi în sectorul francez al aeroportului”, a anunţat Parchetul din Geneva într-un comunicat, citat de News.ro

Auutorităţile elveţiene au identificat numărul ca fiind din Annecy (Franţa), localitate aflată la circa 45 de kilometri distanţă de Geneva. Poliţia franceză a descins la adresă.

„(Ofiţerii – n.r.) au găsit o femeie care a recunoscut că a dat telefon şi a explicat că vrea să îşi împiedice astfel soţul să plece”, se arată în comunicat.

Autorităţile au deschis o procedură penală împotriva femeii.

Ameninţarea a dus la o sporire impresionantă a măsurilor de securitate de pe aeroport. Ofiţeri înarmaţi cu mitraliere au patrulat zona, iar maşinile care se apropiau erau oprite şi verificate, astfel că pasagerii au întârziat.

Majoritatea intrărilor în aeroport au fost închise, iar fluxul de pasageri a fost direcţionat pe numai câteva uşi, unde poliţişti înarmaţi au verificat din nou documentele de identitate.