MENIU

Moscova avertizează că va riposta proporțional cu pierderile suferite de economia sa

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Aleksandr Lukașevici, a declarat că măsurile pe care Moscova le va adopta vor fi direct proporționale cu pierderile pe care le va suferi economia acesteia, ca replică la sancțiunile aplicate de Occident. Potrivit lui Lukașevici, intenția Uniunii Europene de a-și continua politica de sancțiuni constituie un pas absolut neprietenos, ce contravine intereselor tuturor părților.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei a ținut să sublinieze că astfel de sancțiuni nu sunt legitime, din punctul de vedere al dreptului internațional, dat fiind faptul că regimul de sancțiuni poate fi introdus doar prin decizii ale Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, informează Agerpres.

Pe de altă parte, întârzierea, ce se înregistrează în publicarea noilor sancțiuni ale UE la adresa Rusiei, este pusă de Lukașevici în legătură cu încercările businessului european de a nu admite măsuri restrictive, dezavantajoase pentru el.

”Poate că acest lucru nu are încă un caracter în masă, însă, cel puțin, în Europa sunt foarte vizibili germenii conștientizării că aceste sancțiuni sunt contraproductive”, a afirmat Lukașevici, subliniind că Moscova speră ca reprezentanții comunității de afaceri din SUA și Europa să facă presiuni asupra politicienilor, care adoptă sancțiuni la adresa Rusiei.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a promis că va face comentarii mai amănunțite, asupra noilor sancțiuni, după ce acestea vor fi publicate oficial. Totodată, Consiliul UE urmează să publice, la 12 septembrie, pachetul de noi măsuri restrictive la adresa Rusiei, măsuri ce vor intra în vigoare, din momentul publicării.

 

Mai multe pe Agerpres.