MENIU

Moment HALUCINANT la o televiziune din Rusia! Invitat: "Ucraina are o bombă nucleară și se pregătește să o detoneze"

Propaganda rusă/ Captură video Twitter Francis Scarr

Televiziunile rusești reusesc să șocheze din nou. De data aceasta, propagandiștii Kremlinului au lansat în spațiul public o informație-bombă, potrivit căreia Ucraina ar deține o bombă nucleară pe care se pregătește să o detoneze pentru a justifica intrarea Statelor Unite în război.

„Există deja o încărcătură termonucleară în Nikolaev care va fi desemnată pentru a fi folosită într-o provocare”, a afirmat unul dintre invitații emisiunii „Locul de întâlnire”, de la televiziunea NTV, relatează HotNews.ro.

„Se poate presupune că explozia acelei încărcături în contextul afirmațiilor constante ale NATO și SUA în ajunul acelei ofensive sau în timpul acelei ofensive (din Herson - n.r.), pentru a putea spune că deoarece Rusia suferă înfrângeri, ea a efectuat o lovitură împotriva forțelor ucrainene care se va sfârși cu zeci de mii de civili morți”, a continuat invitatul aflat în platou.

„Acest lucru va permite SUA să justifice atacurile pe scară largă asupra teritoriului, asupra trupelor noastre din acele regiuni și asupra teritoriului rusesc. Altfel spus, pentru a justifica practic intrarea în război a SUA împotriva Rusiei”, a mai spus acesta.

Momentul halucinat a fost adus în atenția publicului internațional de jurnalistul BBC Francis Scarr, care petrece ore întregi examinând televiziunea de stat rusă.

Today on Russian TV:

Ukraine has a nuclear bomb primed in Mykolaiv which it will detonate and then blame on Russia so that the US has a justification for getting directly involved in the war and launching missiles on Russia

Got all of that? 🤪 pic.twitter.com/Zfvln18j6P

— Francis Scarr (@francis_scarr) October 19, 2022

Deși mai puțin cunoscută comparativ cu Rossiya-1 sau Pervîi Kanal (Primul Canal), NTV este una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia, fiind deținută de Gazprom Media, divizie a gigantului energetic rusesc.

Anterior în cursul lunii octombrie, NTV a difuzat imagini șocante cu civili ucraineni terorizați și trupuri neînsuflețite aruncate într-o groapă comună, într-un mini-reportaj introductiv tot pentru misiunea „Locul de întâlnire”, care este prezentată sub forma unei „dezbateri”.

Astfel de mesaje delirante nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Televiziunile rusești au vânturat constant perspectiva folosirii armelor nucleare de către Moscova de la declanșarea „operațiunii militare speciale”, în data de 24 februarie, retorica nucleară escaladând periculos înspre sfârșitul lunii februarie.