MENIU

Moment bizar: Viktor Ianukovici rupe un pix în timp ce se adresează ucrainenilor

Viktor Ianukovici

Moment neaşteptat la conferinţa de presă ţinută de fostul preşedinte ucrainean, în Rusia. Viktor Ianukovici a rupt un pix, cu ceva efort, în timp ce se adresa ucrainenilor.

Viktor Ianukovici a rupt un pix, în direct, în timp ce se adresa ucrainenilor, cu ocazia conferinţei de presă ţinute în Rusia. Gestul bizar a stârnit nedumerire pe reţelele de socializare, iar protestatarii au concluzionat că, pur şi simplu, fostul preşedinte îi urăşte pe ucraineni.

Viktor Ianukovici, destituit de către Parlament în urmă cu aproape o săptămână din funcţia de preşedinte al Ucrainei, a susţinut vineri o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, un oraş situat în sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu ţara sa, relatează AFP, care prezintă principalele declaraţii.

- NU A FOST "RĂSTRUNAT"

"Nimeni nu m-a răsturnat. Am fost constrâns să părăsesc Ucraina din cauza ameninţărilor directe la adresa vieţii mele şi a apropiaţilor mei".

"A venit timpul să spun că intenţionez să-mi continui lupta pentru viitorul Ucrainei".

"Puterea în Ucraina a fost preluată de către tineri naţionalişti şi profascişti care reprezintă o minoritate absolută a populaţiei ucrainene".

- CRIMEEA

"Tot ceea ce se întâmplă în Crimeea este o reacţie absolut naturală faţă de o lovitură de stat a unor bandiţi, la Kiev o mână de radicali a uzurpat puterea".

"În calitate de preşedinte al Ucrainei, vreau să declar că Crimeea trebuie să rămână în cadrul statului ucrainean, păstrând o autonomie largă".

- PUTIN

"Nu m-am întâlnit cu Putin, am discutat cu el la telefon când mă aflam deja în Rusia. Am convenit să ne întâlnim când va avea posibilitatea".

"Rusia trebuie şi este obligată să acţioneze, iar cunoscând caracterul lui Vladimir Putin, mă întreb de ce este rezervat şi de ce păstrează tăcerea".

"Când mă voi întâlni cu Putin, îi voi înţelege poziţia (cu privire la criza din Ucraina). Nu ar fi corect să se spună ce trebuie să facă, în prezent, Rusia. Însă Rusia nu poate să rămână indiferentă (...) faţă de situaţia unui partener atât de important ca Ucraina".

"Rusia trebuie să folosească toate posibilităţile de care dispune pentru a pune capăt haosului şi terorii din Ucraina. Dar sunt categoric împotriva unei invazii, unei încălcări a suveranităţii Ucrainei".

- OCCIDENTALII

"Tulburările şi victimele (din Ucraina) sunt rezultatul politicii iresponsabile a Occidentului, care a dat dovadă de prea multă indulgenţă faţă de Maidan" (centrul opoziţiei faţă de Ianukovici).

- REVENIREA ÎN UCRAINA

"Mă voi întoarce în Ucraina (...) imediat ce voi primi (anumite) condiţii şi garanţii, în special din partea mediatorilor internaţionali, cu privire la securitatea mea".

- ALEGERI PREZIDENŢIALE

"În ceea ce priveşte scrutinul de la 25 mai, consider că este ilegal şi nu voi participas la acesta".

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Kiev conferinţă Viktor Ianukovici pix