MENIU

Mitt Romney, gata de o nouă candidatură la preşedinţia SUA, o atacă pe Hillary Clinton

<p>Mitt Romney </p>

Republicanul Mitt Romney o atacă direct într-un discurs pe Hillary Clinton, favorita democraţilor, chiar înainte de a-şi depune oficial cea de-a treia candidatură la alegerile prezidenţiale americane, scrie Mediafax.

Mitt Romney, învins de Barack Obama la alegerile din 2012, a anunţat că este pe punctul de a candida din nou la Casa Albă în 2016, după ce a exclus multă vreme acest lucru. El urma să rostească un discurs miercuri, la Universitatea de Stat din Mississippi, în sudul Statelor Unite.

"Fără a cunoaşte nimic despre acest lucru, secretarul de Stat Hillary Clinton a apăsat pe butonul de resetare cu Rusia, care după un zâmbet a invadat Ucraina, o naţiune suverană", va declara Mitt Romney, potrivit unor extrase din discurs oferite presei.

Republicanul schiţează trei axe de campanie: o critică a politicii externe conduse de Barack Obama şi Hillary Clinton, atunci când aceasta a fost secretar de Stat (2009-2013); apărarea clasei de mijloc; şi lupta împotriva sărăciei.

Perspectiva unei a treia candidaturi a milionarului republican a fost întâmpinată diferit în mediile conservatoare. În Congres, numeroşi aleşi apreciază că Mitt Romney este descalificat de campania sa din 2012, în timpul căreia nu a reuşit să se elibereze de imaginea de candidat al bogaţilor.

Dar sondajele îi sunt foarte favorabile: el este pe primul loc în toate sondajele recente pentru alegerile primare din 2016, devansându-l pe Jeb Bush cu 9 puncte, potrivit site-ului RealClearPolitics (20 la sută faţă de 11 a sută din intenţiile de vot).

Mai mult pe Mediafax