MENIU

Misterul TIR-ului cu 39 de cadavre. Mesajul trimis de o fată din camion către familie e înfiorător

O familie din Vietnam se teme că fiica lor s-ar fi aflat printre cele 39 de persoane care au murit în camionul din Regatul Unit. Un ultim mesaj trimis de fată către părinți i-a cutremurat și a alarmat guvernul vietnamez. Informația a juns apoi la presă, iar oficialii britanici o verifică. 

Familia din Vietnam a dat publicității mesajul trimis de fata lor cu câteva zile în urmă și se tem că aceasta se afla în camionul cu 39 de cadavre găsit în Regaul Unit.

În mesaj, tânăra de 26 de ani le spune părinților că nu mai poate să respire și le cere scuze.

”Îmi pare rău, mama. Călătoria mea în străinătate nu a reușit. Mama, te iubesc mult. O să mor pentru că nu pot să respir. Sunt din Nghen, Can Loc, Ha Tinh, Vietnam. Îmi pare rău, mama”, a scris fata.

Poliția britanică nu a comentat informațiile venite din Vietnam și a subliniat că identificarea tuturor victimelor este încă în curs.

Inițial, oficialii au sugerat că toate victimele ar putea fi de origine chineză.

Poliţia britanică a arestat vineri două persoane sub suspiciunea de complicitate la trafic de persoane şi omucidere, în cadrul anchetei privind moartea a 39 de oameni, consideraţi cetăţeni chinezi, găsiţi fără viaţă miercuri într-un camion în apropiere de Londra, transmite Reuters.

Cei doi arestaţi vineri sunt un bărbat şi o femeie, amândoi în vârstă de 38 de ani. Ei au fost reţinuţi la Warrington, în nord-vestul Angliei.

Şoferul camionului în care au fost găsiţi cei 39, un tânăr de 25 de ani din Irlanda de Nord, arestat de miercuri, a rămas deocamdată în custodia poliţiei, detectivii urmând să decidă mai târziu dacă să fie pus sub acuzare, eliberat sau menţinut în arest pentru interogatoriu.

Ambasada Chinei la Londra a indicat că a trimis o echipă la Essex, unde a fost descoperit camionul. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Hua Chunying a menţionat în conferinţa de presă cotidiană că poliţia britanică nu a finalizat deocamdată verificarea identităţii victimelor.

"Sperăm ca partea britanică să poată confirma şi verifica identităţile victimelor cât mai curând posibil şi să-i pedepsească drastic pe criminalii implicaţi în acest caz", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie morţi Anglia camion Regatul Unit