MENIU

Miresele minore ale Chinei. Ce se întâmplă cu fetele căsătorite și însărcinate la 13 ani

Jie s-a căsătorit cu iubitul ei în vârstă de 16 ani la trei zile de când s-au cunoscut, de Anul Nou Chinezesc. Nu după mult timp, a rămas însărcinată. Este doar unul din miile de cazuri din satele chinezești. Din motive economice sau pur și simplu care țin de tradiție, multe minore sfârșesc așa.

Fotograful Muyi Xiao i-a cunoscut pe Jie și pe Wen în sud-vestul provinciei Yunnan, în 2014. Jie era cea mai tânără dintr-o serie de fete proaspăt măritate.

Ea a apărut într-o ședință foto fascinantă care l-a ajutat pe Xiao să câștige un parteneriat cu o asociație de prestigiu în domeniul fotografiei.

"Fiecare fată pe care am văzut-o în acest sat este măritată de dinainte să împlinească 18 ani, iar unele dintre ele chiar de la vârste foarte fragede. Pentru ele este ceva normal, învățat de la profesori, de la părinți, de la alți copii", spune Muyi Xiao, potrivit Daily Mail.

Aceste căsătorii nu par a fi rezultatul unor constrângeri ale familiilor, dar nici rezultatul unor sarcini nedorite. “Copiii sunt fericiți, spun că s-au îndrăgostit”, declară fotograful.

 

Mai multe articole despre:
China mireasa minoră