MENIU

Ministru polonez, despre scandalul Mistral: Franța a demonstrat că respectă valorile occidentale

<p>Ministru polonez, despre scandalul Mistral: Franța a demonstrat că respectă valorile occidentale </p>

Ministrul polonez al Apărării, vicepremierul Tomasz Siemoniak, a declarat, marți, că Franța a demonstrat, prin suspendarea livrărilor de portavioane Mistral către Rusia, că pentru ea cel mai important lucru sunt valorile occidentale, informează agenția de presă TASS, citată de Agerpres.

”Aceasta este una dintre cele mai importante zile din relațiile militare polonezo-franceze din ultimii ani. Ministrul apărării al Franței a venit la noi într-o vizită neplanificată”, pentru a anunța decizia părții franceze de a suspenda livrările de portavioane Mistral către Rusia, a spus oficialul polonez, în cadrul unei conferințe de presă, susținute la Varșovia, împreună cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian.

Potrivit lui Siemoniak, Polonia salută "decizia pe care a luat-o președintele francez Francois Hollande", privind suspendarea livrărilor de portavioane Mistral către Rusia.

"Această decizie demonstrează aspirația Franței de a arăta că pentru ea cel mai important lucru sunt valorile occidentale și că ea nu acceptă ceea ce se întâmplă în estul Europei", a subliniat ministrul polonez al Apărării.

La rândul său, ministrul francez a subliniat că "pentru el a fost important să vină personal (în Polonia) pentru a anunța decizia președintelui Franței, dat fiind situația din estul Ucrainei, cu privire la amânarea și mergând chiar până la anularea autorizării de exportare a primei nave (în Rusia)".

Franța a anunțat, marți, amânarea "până la noi ordine" a livrării primei nave de luptă Mistral, comandate de Rusia, livrare suspendată de către Paris până la o rezolvare a crizei din Ucraina. Președintele Francois Hollande "consideră că situația actuală din estul Ucrainei nu permite încă" această livrare și, prin urmare, "a considerat potrivit să suspende (autorizarea ei), până la noi ordine", a anunțat Palatul Elysee, într-un comunicat de presă.

 

Mai multe pe Agerpres.