MENIU

Atac în Franța. Militari francezi, loviți în plin de un vehicul la Paris. Un bărbat a fost reţinut

Mai mulţi militari francezi au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

UPDATE: Un bărbat a fost arestat după atacul din Paris în care şase militari au fost răniţi.

UPDATE: Secţia antiteroristă a parchetului din Paris a preluat miercuri ancheta în legătură cu militarii francezi loviţi de un vehicul în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, a anunţat parchetul din capitala Franţei, relatează AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Ancheta a fost deschisă pentru 'tentativă de asasinat împotriva unor persoane având autoritate publică în legătură cu o organizaţie teroristă', a precizat parchetul.

O sursă judiciară a declarat pentru Reuters că departamentul a preluat cazul şi lucrează împreună cu colegii de la serviciul francez de informaţii interne (DGSI), ceea ce indică faptul că acest incident este tratat ca un posibil act de terorism.

Poliţia franceză îl caută pe şoferul care a intrat cu maşina într-un grup de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, rănind şase dintre ei. Trei militari au fost 'răniţi mai grav', a declarat ministrul apărării francez Florence Parly, care a precizat că vieţile lor nu sunt în pericol.

O investigaţie este în curs de desfăşurare pentru a se stabili 'motivaţiile şi circumstanţele' incidentului, a precizat Florence Parly.

UPDATE: Ministrul apărării francez, Florence Parly, a condamnat miercuri 'un act laş'.

"În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, un vehicul a lovit militari din cadrul operaţiunii de patrulare Sentinelle la Levallois-Perret. Şase militari din Regimentul 35 Infanterie Belfort au fost răniţi, între care trei mai grav, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol", a precizat ministrul într-un comunicat.

"Autorul, care a fugit, este căutat intens de către poliţie. Ancheta în curs de desfăşurare va determina motivele sale şi împrejurarile în care a acţionat" acesta, menţionează acelaşi text. Ministrul a condamnat "cu cea mai mare fermitate acest act laş, care nu va afecta cu nimic hotărârea armatei de a acţiona pentru securitatea francezilor".

Prefectura Departamentului Hauts-de-Seine evocă un 'act a priori voluntar' în legătură cu acest incident, care intervine la patru zile după o tentativă de atac împotriva unei alte patrule antiteroriste la Turnul Eiffel din Paris.

Trei răniți, în stare gravă

Potrivit The Independent, şase militari francezi au fost răniți, dintre care trei sunt în stare gravă. 

Poliţia din capitala franceză a anunţat că o operaţiune este în curs de desfăşurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident. 

Patrick Balkany, primarul din Levallois-Perret, a catalogat acest incident ca fiind unul ”deliberat” și a specificat că un autoturism marca BMW a intrat pe alee în grupul de soldați. ”Este un act intolerabil, de neînțeles!”, a explicat acesta, potrivit Le Parisien.

Mai multe articole despre:
vehicul atac Paris militari francezi