MENIU

Militanții ISIS, ținuți în condiții groaznice în închisorile din Mosul. ”Nu sunt ființe umane!”

Condiții inumane pentru militanții ISIS, luați prizonieri imediat după ce orașul Mosul a fost recuperat de sub ocupația jihadiștilor. Nu au apă potabilă, nu primesc mâncare și nu se pot mișca, datorită spațiului mic în care au fost închiși. Oficialii irakieni susțin că nu sunt demni de mai mult, pentru că nu sunt ”ființe umane”. 

Zeci de persoane au fost arestate de oficialii irakieni imediat după eliberarea orașului Mosul, suspectați că ar fi aparținut grupării jihadiste sau au avut legături cu aceasta. Prizonierii sunt înghesuiți în celule mici, fără paturi, la o temperatură de peste 45 de grade, fără apă curentă sau sisteme de ventilație.

Un locotenent a dezvăluit că armata irakiană dorește răzbunare, iar condițiile inumane au fost create special pentru militanții ISIS, care nu sunt considerate a fi ”ființe umane”. Mai mult de atât, acesta a precizat că a interogat mai mulți suspecți, iar în urma acestora a ajuns la concluzia că toți prizonierii trebuie condamnați la moarte.

Conducerea închisorii a anunțat că în momentul de față au în custodie peste 370 de prizonieri. De când orașul Mosul a fost eliberat de jihadiști, 1150 de deținuți au trecut prin închisoarea respectivă, iar 540 au fost trimiși la Bagdad, pentru investigații mai ample.

”Prizonierii sunt infectați cu multiple boli de piele și alte afecțiuni. Majoritatea nu pot merge. Picioarele le sunt umflate pentru că nu se pot mișca, nu este spațiu”, a declarat ofițerul închisorii, potrivit Dailymail.

Mai multe articole despre:
închisoare prizonieri ISIS