MENIU

Românii din Diaspora, în stradă!: "Suntem cu voi!". Imagini incredibile

Românii din Diaspora au ieşit în această seară să protesteze împotriva ordonanţei de modificare a Codului penal si legii amnistierii, abrobată marţi, în miez de noapte, de Guvernul Grindeanu.

Mai mulţi participanţi la manifestaţie au publicat pe reţelele de socializare clipuri de la miting. „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”, “Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste!”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, au strigat oamenii. Ei au reluat şi sloganul scandat în România, „PSD, ciuma roşie!”

Proteste şi în Norvegia

Câteva zeci de oameni s-au adunat şi în Norvegia unde românii plecaţi la muncă au ieşit în stradă alături de copii şi familie.

Şi în faţa Consultalui din Munchen protestează câteva zeci de români. "Suntem cu voi" şi "Jos Corupţia", scandează aceştia, transmite Realitatea TV. 

Marţi noapte, în Piaţa Victoriei au protestat peste 15.000 de oameni, faţă de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Jandarmii au fost pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă. Unii protestatari s-au îmbrâncit, de altfel, cu jandarmii. Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară: Arad, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Timişoara.

Mai multe articole despre:
Londra români protest