MENIU

Michaelle Jean: Francofonia se confruntă şi ea cu pericolul terorismului

 Michaelle Jean: Francofonia se confruntă şi ea cu pericolul terorismului

,,Francofonia se confruntă şi ea cu pericolul terorismului", a spus, în exclusivitate pentru Realitatea TV, secretarul general al Organizaţiei Francofoniei. Michaelle Jean crede că îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât Organizaţia se întinde pe cinci continente. 

Secretarul general al Organizaţiei Francofoniei, Michaelle Jean, a vorbit la Realitatea TV despre pericolul care este dat de acţiunile teroriste.

"Francofonia se confruntă şi ea cu pericolul terorismului într-un mod brutal. De ce? Pentru că suntem prezenţi pe cinci continente şi aceste mişcări de teroare, de distrugere, afectează multe din ţările noastre", a afirmat Michaelle Jean.

Michaelle Jean a abordat şi tema migraţiei, precum şi pe cea a obiectivelor pe care le are organizaţia în ţările în care e prezentă.

"În loc să se investească 11 miliarde de euro pentru construirea de ziduri, de garduri de sârmă ghimpată, de centre de detenţie pentru migranţi, de ce să nu fie direcţionată o parte din această sumă către dezvoltare? Pentru noi aceasta este atitudinea logică, noi ne implicăm împreună cu toţi, prin toate eforturile pentru a acţiona în ceea ce priveşte crearea de loc de muncă şi susţinerea antreprenoriatului pentru dezvoltare", a mai spus aceasta.

Femeile şi tinerii întreprinzători sunt importanţi, a mai arătat secretarul general al Organizaţiei Francofoniei.

"Este important să instituim programe, este de altfel ceea ce facem în prezent, pentru a dezvolta în anumite sectoare economice pe care le-am identificat împreună cu ţările, întreprinderi apte să canalizeze şi să mobilizeze mai bine energia femeilor şi tinerilor întreprinzători, în domenii unde ştim că crearea de locuri de muncă ar fi importante", a mai precizat Michaelle Jean

Iar acest lucru se va întâmpla în sectoare de activitate importante din punct de vedere al creării de locuri de muncă, după cum a mai precizat Michaelle Jean, secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.