MENIU

Michael Hayden, fost șef NSA și CIA: Nu există intimitate pe internet

Michael Hayden
<p>Interviu Michael Hayden partea I</p>
<p>Interviu Michael Hayden partea II</p>

Generalul Michael Hayden, omul care a controlat toate serviciile de informaţii ale Statelor Unite, a vorbit la Realitatea TV despre securitatea cibernetică şi colectarea informaţiilor, într-un interviu cu jurnalistul Ion M. Ioniță. 

Fost șef al agențiilor CIA și NSA, Michael Hayden a vorbit în interviul de la Realitatea TV despre faptul că intimitatea pe internet este imposibilă în secolul XXI. 

"În Vest noi suntem obişnuiţi să ne temem de guvern care poate să obţină prea multe informaţii, însă în secolul 21 nu guvernele ştiu cele mai multe lucruri despre noi. Sunt instituţiile private. Trebuie să fim conşţienţi că atunci când folosim Internetul este ca şi cum, în urmă cu 100 de ani, ai fi bătut o scrisoare personală, într-un cui, la Poştă, pentru ca toată lumea să o citească. Sunt multe straturi ale vieţii personale. Acesta ar fi primul sfat. Nu vorbim numai despre guverne, sunt şi instituţii private care pot accesa date personale. Al doilea lucru pe care l-aş sugera este ca oamenii să se implice. Ca fost şef al NSA nu voi cere scuze pentru că am fost agresivi când am urmărit ţinte ale serviciilor de informaţii străine, însă în democraţie noi trebuie să urmăm voinţa oamenilor. Avem nevoie ca aceştia să stabilească limite după care să ne ghidăm. Deci, al doilea sfat este ,,Implică-te, pentru ca guvernul să facă ceea ce vrei şi nimic mai mult", a spus Michael Hayden. 

Totodată, fostul director NSA și CIA a vorbit și despre motivele pentru care fugarul Edward Snowden nu este un erou și despre modul în care a reușit să pună mâna pe 1,7 milioane de documente secrete.

Puteți urmări interviul integral cu fostul director CIA și NSA în cele două clipuri de mai jos:

Mai multe articole despre:
CIA Michael Hayden şef NSA edward snowden