MENIU

Mexicul, zguduit de un seism puternic, cu magnitudinea de peste 5 pe scara Richter. Populația, PANICATĂ

Cutremur Mexic

Un seism cu magnitudinea 5,7 pe scara Richter s-a produs, vineri seara, în statul Guerrero din vestul Mexicului.

Potrivit Serviciului seismologic mexican, epicentrul cutremurului, care nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale, a fost localizat la 59 de km est de oraşul San Marcos, în statul Guerrero.

În staţiunea Acapulco, în apropierea epicentrului, seismul a fost resimţit mai intens, numeroşi turişti fiind nevoiţi să-şi părăsească hotelurile.

"Am fost panicaţi ... Nu puteam ieşi pentru că una dintre fiicele mele făcea baie", a povestit pentru presa locală Virginia Hernandez, o turistă din Ciudad de Mexico aflată în vacanţă în Acapulco.

Seismul a provocat panică și în rândul populaţiei din capitala Ciudad de Mexico, chiar dacă aici abia a fost resimţit. Sirenele de avertizare au fost însă cele care au panicat populația.

Situat la intersecţia dintre cinci plăci tectonice, Mexicul este una dintre ţările cu cea mai intensă activitate seismică. Cel mai recent seism, care a provocat atât pagube materiale, cât și un număr mare de victime este cel din 2017. Vorbim despre un seism cu magnitudinea 7,1 care s-a soldat cu 370 de morţi şi peste 7.000 de răniţi, în principal în Ciudad de Mexico. În 1985, un cutremur cu magnitudinea 8,2 a provocat moartea a mii de mexicani, informează Agerpres.ro

Mai multe articole despre:
mexic cutremur mexic seism panica