MENIU

Mesajul Prinţului Charles pentru poporul francez. Regina Rania a Iordaniei reacţionează şi ea

Prinţul Charles a transmis, sâmbătă, un mesaj de "profundă compasiune" pentru Franţa. Într-un scurt discurs susţinut chiar de ziua sa de naştere, moştenitorul coroanei Marii Britanii s-a declarat şocat de atacturile teroriste care au lovit Parisul.

Aflat la Cottesloe Beach, în Australia, pentru a-şi sărbători ziua de naştere, Prinţul Charles a susţinut un scurt discurs în faţa a câteva sute de invitaţi.

Moştenitorul coroanei britanice a transmis Franţei şi preşedintelui francez Francois Hollande "profunda sa compasiune" pentru evenimentele tragice, care au lovit Parisum vineri seara.

De asemenea, el şi-a exprimat solidaritatea cu poporul francez în aceste clipe extrem de dificile, apoi a ţinut un moment de reculege, alături de toţi cei sosiţi la evenimenul aniversar, relatează People.

"Inimile noastre sunt alături, aşa cum sunt sigur că şi voi sunteţi de acord, alături de cei care au fost afectaţi în cel mai îngrozitor mod de aceste atacuri bestiale", a spus el.

"Aşadar, în lumina acestor evenimente, am să vă rog să păstrăm un minut de tăcere în memoria tuturor celor care au fost afectaţi şi şi-au pierdut vieţile", a adăugat Prinţul Charles.

De asemenea, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, mama Prinţului Charles, a transmis un mesaj de condoleanţe:"Prinţul Philip şi cu mine suntem profund şocaţi şi întristaţi de teribilele pierderi de vieţi din Paris. Transmitem cele mai sincere condoleanţe vouă, familiilor celor care au murit şi poporului Francez".

Şi Prinţul Albert de Monaco i-a scris preşedintelui francez, afirmând că "ţara sa" este alături de cei aflaţi în suferinţă în aceste momente.

"Cu respect şi imensă emoţie, ne plecăm capetele în memoria victimelor şi familiilor lor care trec acum printr-o durere nespusă. Gândurile noastre se îndreaptă, de asemenea, către toţi acei oameni răniţi în aceste acte sălbatice. În numele meu, al familiei mele şi a întregului popor din Monaco, vreau să vă asigur de adânca şi reala noastră solidaritate", a scris Prinţul Albert.

Un mesaj similar a transmis şi Regina Rania a Iordaniei, care a făcut un apel la celelalte naţiuni pentru intensificarea eforturilor în lupta împotriva terorismului.

"Din Beirut la Paris, terorismul nu cunoaşte graniţe şi nici religii. Umanitatea trebuie să se unească împotriva duşmanilor umanităţii", a scris aceasta într-un mesaj publicat pe Twitter.